Задържаха 18-годишен да кара след употреба на канабис, намериха още от наркотика у него

В Търговище е установен водач, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и държащ у себе си такова. Това информират от полицията.

На 20.11.2023 г. около 21,56 ч на ул. „Г.С. Раковски“ е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Хонда ХР-В“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от правоспособен 18-годишен водач от същия град. Със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че същият управлява моторното превозно средство след употреба на наркотичното вещество канабис. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

При полицейската проверка е установено още, че водачът държи у себе си суха зелена тревиста маса, която при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество канабис. Веществото е иззето по надлежния ред,

18-годишният е задържан в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е започнато бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а, ал. 3, т. 1  от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе