Община Търговище е в готовност за зимния сезон

Снимка: Данче Бозаджиева

Община Търговище е в готовност да посрещне предстоящия зимен сезон. 7 фирми ще се грижат за снегопочистването на 211 км общинска пътна мрежа. Изпълнителите бяха определени след проведена през миналата година обществена поръчка. Те са основно земеделски производители и строителна фирма, които имат опит в снегопочистването и разполагат с необходимата техника и персонал.

Както досега, БКС ще извършва снегопочистването на територията на града и ще обработва пътищата в общината против заледяване. Общинското предприятие разполага с необходимите техника и количества материали за целта. С оглед на очакваните обилни снеговалежи, през почивните дни служителите на БКС ще дават денонощни дежурства и са в готовност за стартиране на дейност.

Кризисният център на Община Търговище за настаняване на бездомни хора също е в готовност да приеме до 6 души. Осигурени са отоплителни материали и условия за нощуване. Към момента няма хора, потърсили подслон. Припомняме, че настаняването там става единствено с изричното съгласие на гражданите и след преминат преглед в Центъра за спешна медицинска помощ.

В 9 населени места на общината са подготвени помещения, в които могат да потърсят подслон пътници, застигнати от тежка зимна обстановка. Те се намират в селата Дралфа, Макариополско, Бистра, Буховци, Алваново, Надарево, Кралево, Пролаз и Лиляк. Помещенията ще останат в готовност до края на зимния сезон.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе