154 проверени обекта от РЗИ – Търговище

По систематичен контрол са извършени общо 154 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 63 проверки са по текущ контрол, 50 са проверките по чл.56, 22 проверки са по чл.54 и чл.55 и 19 са по чл.54 а чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен  оксид). За констатирани нарушения по време на осъществявания контрол са направени 3 предписания, от които:

– 1 предписание до отговорно лице за недопускане на подаване на питейна вода с отклонения по показател остатъчен „хлор“ в населено място от общ. Попово;

– 1 предписание до отговорно лице за допълнително обеззаразяване на водата от местна чешма в населено място от общ. Попово;

– 1 предписание за спиране реализацията на козметични продукти с изтекъл срок на годност предлагани на  козметичен щанд намиращ се в град Попово.

Съставени са 3 акта на физически лица за нарушаване на пълната забрана за тютюнопушене на закрити обществени места в заведение от общ. Търговище.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе