„Шарено герданче” отново се представи на професионално ниво и получи много овации

Представителен детско-юношески ансамбъл „Шарено герданче” към Младежки дом, с ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева, взе участие в концерт, наречен „Пътят” в Плевен. Той бе посветен на 50-тата годишнина и 25 години творчески път на Мартин Мочков -хореограф на Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – гр. Плевен.

Мартин Мочков е изтъкнат български хореограф, автор на множество емблематични танци в българския фолклор, представяни от почти всички ансамбли в страната.

По време на този концерт, „Шарено герданче” излезе на сцена с едни от най-добрите професионални ансамбли и любителски състави – Фолклорен ансамбъл „Тракия”, Северняшки ансамбъл „Иван Вълев“ – гр. Плевен, Трупата на Нешка Робева, Ансамбъл „София 6+”, Фолклорен ансамбъл „Мизия”-Плевен, ученици от националното училище по изкуства „Любомир Пипков”-Плевен, Яница Стаменова, като солист на Ансамбъл „Тракия” и Христо Косашки. „Шарено герданче” участва в концерта с постановката „Сливи за смет”, по музика на Валентина Добрева и хореография на Мартин Мочков.

Нашите Герданчета се представиха на професионално ниво и това бе оценено високо от публика и гости. Те предизвикаха фурор на сцената и получиха много аплодисменти. В залата присъстваха множество изтъкнати представители на музикалната фолклорна гилдия в страната, всички те бяха очаровани от нивото на нашия състав и отправиха много поздравления към младежите и техните ръководители. „Шарено герданче” получи покана да участва в конкурса „Топ 10 танцови състави на България” от неговите организатори.

Певиците и танцьорите на „Шарено герданче”, както и техните ръководители Светла Стаменова и Анжела Георгиева са щастливи и удовлетворени от изключително високата оценка за своята работа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе