37-годишен мъж остава в ареста за държане с цел разпространение на наркотични вещества

Снимка: Данче Бозаджиева

Окръжен съд – Търговище взе мярка за неотклонение „Задържане под стража“, по отношение на С. А. на 37 години, за това, че на 27.11.2023 г. при извършени процесуално-следствени действия „Претърсване и изземване“ в жилище в гр. Търговище, обитавано от обвиняемия, са намерени: 25 грама коноп (марихуана), 12.36 грама амфетамин, и 56 грама метамфетамин, както и електронна везна и парична сума – престъпление по чл. 354а, ал. 1 от НК.

Лицето е осъждано през месец юли тази година от Районен съд – Исперих за управление на МПС след употреба на наркотични вещества. За това му е наложено наказание 6 месеца „Лишаване от свобода“, чието изтърпяване е отложено по реда на чл. 66, ал. 1 от НК  за изпитателен срок от три години (условно осъждане) и глоба от 1800 лева.

Задържаха 37-годишен мъж с няколко вида наркотици в Търговище

Настоящото престъпление е извършено в изпитателния срок на предходното осъждане, влязло в сила само преди 4 месеца, и то също за престъпна дейност, свързана с наркотични вещества.

Съдът, като взе предвид съдебното минало, както и реалната опасност да се укрие или извърши друго престъпление, постанови мярка за неотклонение „Задържане под стража“ по отношение на С. А.

Определението на Окръжен съд – Търговище подлежи на обжалване и протест в тридневен срок пред Апелативен съд – Варна.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе