Проведе се работна среща за дуалната система на обучение

Областна администрация Търговище съвместно с Регионално управление на образованието – Търговище организираха работна среща на тема „Дуална система на обучение в Област Търговище 2018-2024“.

Повод за тази среща с ръководствата на професионалните гимназии от областта и представители на бизнеса бе подготовката на предстоящия държавен план-прием за учебната 2024-2025 г.

„За да бъдат подготвени за пазара на труда младежите имат нужда от качествена практическа подготовка и обучение. Оценяваме Вашите усилия в тази насока, а успешното сътрудничество с бизнеса дава стартова възможност на учениците да получат едно добро професионално бъдеще“, заяви в началото на срещата о бластният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Тя благодари на всички ангажирани в системата на дуалното обучение и изрази надежда интересът към този вид образование да се засилва от страна на учениците и техните родители.

По думите на ст.експерт по професионално образование и обучение в РУО – Търговище Симеон Симеонов от сформирането на първата дуална паралелка през учебната 2018-2019 г. в Попово до този момент са реализирани общо 30 такива паралелки на територията на област Търговище.

„Сътрудничеството, което изградихте през годините е много полезно, предвид успешната подготовка на бъдещите кадри за бизнеса“, заяви по време на срещата началникът на РУО – Търговище Елка Станчева.

По данни на РУО – Търговище през тази учебна година седмокласниците са 818, което е със 123 по-малко, а това от своя страна ще повлияе на броя на паралелките в държавния план-прием.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе