Хванаха 18-годишен с наркотици зад волана, а 36-годишен – с 1,45 промила алкохол

В хода полицейска операция са установени един водач, управляващ МПС под въздействието на наркотични вещества, и негов колега, шофирал след употреба на алкохол.

При извършена на бул. „Ал. Стамболийски“ – до кръстовището с път I-4(София-Варна) полицейска проверка на лек автомобил „Нисан Алмера“ с търговищка регистрация – собственост на 64-годишна жена от същия град и управляван от 18-годишен неправоспособен водач от Търговище е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 2000”, че същият е управлявал след употреба на наркотичното вещество канабис. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване.

На ул. „Градинарска“ в с. Крепча, община Опака, е била извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Туран“ с търговищка регистрация, собственост и управляван от 36-годишен правоспособен водач от същото село. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“ е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,45 промила. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани в поделения на областната дирекция на основание чл. 72, ал. 1, т.1  от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе