Задържаха 32-годишен с положителен наркотест зад волана в Търговище, намериха още наркотици у него

По време на акцията служители на РУ-Търговище са установили и задържали за срок до 24 ч мъж, управлявал МПС под въздействието на наркотично вещество, и държащ у себе си друг вид наркотично вещество.

На 8.12.2023 г. около 14,12 ч на ул. „Трети март“ е в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Фолксваген Пасат“ с търговищка регистрация – собственост на 57-годишен мъж от града, и управляван от 32-годишен правоспособен водач от същия град. В хода на проверката е установено по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Testn 2000“, че  водачът е управлявал автомобила след употреба на наркотичните вещества метамфетамин и бензодиазепам. При проверката е установено още, че  същият държи у себе си бяло кристалообразно вещество, което при направен полеви наркотест реагира на наркотичното вещество екстази.

Задържан е в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случая е образувано  бързо полицейско производство по чл. 343б, ал. 3 и по чл. 354а от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе