Хванаха двама пияни зад волана в областта през уикенда

В РУ-Попово и РУ-Търговище за срок до 24 ч са задържани двама водачи, управлявали МПС след употреба на алкохол. Това информират от полицията.

На 9.12.2023 г. около 22,20 ч. на кръстовището на улиците „9 септември“ и „Радослав Григоров“  в с. Водица, община Попово, е извършена полицейска проверка на лек автомобил „ВАЗ 2121 Нива“ с търговищка регистрация, собственост на мъж от Попово и управляван от 57-годишен правоспособен водач от с. Голямо Градище, община Опака. По надлежния ред – с техническо средство алкотест „Дрегер“, е установено, че същият е управлявал автомобила с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,72 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Попово на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

На 10.12.2023 г. в 10,26 ч на ул. „Братя Миладинови“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Рено Меган Сценик“ с търговищка регистрация, собственост и управляван в посока бул. „Ал. Стамболийски“ от 44-годишен правоспособен водач от с. Здравец, община Търговище. В хода й е установено с техническо средство алкотест „Дрегер“, че същият е управлявал моторното превозно средство след употреба на алкохол, с концентрация на алкохол в издишания от него въздух 1,57 промила. Водачът е отказал кръвна проба за химическо изследване. Задържан е в РУ-Омуртаг на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР.

По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе