Трима водачи с алкохол и един с наркотици са установени по време на акцията във връзка със студентския празник в Търговищко

За периода от 8 до 10 декември т.г. в област Търговище бе проведена специализирана полицейска операция за осигуряване безопасността по пътищата по време и около студентския празник. В хода на превантивната акция полицейските екипи осъществяваха засилен контрол върху управление на МПС от водачи, употребили алкохол или наркотици, или от неправоспособни водачи. Следеше се и за управление на технически неизправни и неподготвени за движение при зимни условия МПС или на такива без сключена задължителна застраховка „Гражданска отговорност“.

Двама от водачите, установени да шофират след употреба на алкохол за посочения период, са с с над 1,2 промила алкохол в издишания от него въздух, което е престъпление по Наказателния кодекс, По тези два случая са образувани бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 1 от Наказателния кодекс Третият е със стойност на алкохол в издишания въздух между  0,5 до 0,8 промила.

За трите дни на акцията контролните органи са установили 253 нарушения на скоростните режими. Най-голямото установено превишаване на скоростта в населено място в областта е с 37 км/ч над максимално допустимата скорост от 50 км/ч, а извън населено място – с 40 км/ч(управление на МПС на пътя София-Варна със 100 км/ч в пътен участък, където максимално разрешената скорост е 60 км/ч.)

Засиленият контрол с оглед повишаване на безопасността на движението по пътищата на област Търговище продължава. Към момента на територията на областта се провежда операция, включена в календара на Европейската мрежа на службите на „Пътна полиция“ – ROADPOL От полицията апелират към водачите да тръгват на път само с подготвени за зимата автомобили и да шофират с повишено внимание и съобразена със сезонните условия скорост.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе