Мило дарение на ученици от СУ „Св. Седмочисленици“ в музея

Днес дарение в Регионален исторически музей  – Търговище направиха учениците от 6. а клас на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ Рая Христова Тотева, Николай Кристиян Николов, Мартин Йовчев Шайков и Симеон Йорданов Николаев.

По повод честването на 160-годишнината на училище „Св. Седмочисленици“, учениците са изработили копия на първите училищни знамена. Едното е от времето, когато училището става Пълна смесена гимназия „Св. Седмочисленици“ (1940 г.). Другото знаме битува от 1970 г., когато училището вече е I ЕСПУ „Георги Димитров“.

Копията са от хартия. Изработени са с голямо старание от учениците в часовете по изобразително изкуство под ръководството на г-жа Силвия Малинова. Авторите са учениците от 6. а клас (с класен ръководител Диана Борисова) и от всичките 8-ми класове. Изработените копия са представени тържествено по време на честванията.

Благодарности на учениците и на техните учители за проявеното родолюбие от ръководството на музея, като им пожелават здраве, успехи и да бъдат в делата си така достойни следовници на добрите традиции в старото школо.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе