Нов метод за обучение прилагат в Първо СУ

Открита иновативна практика представиха учителите от Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Надка Милева и Хава Дурльова. Заедно със своите ученици от 4.в клас, те работиха по темата ,,Природни области“, като приложиха нов метод – учебни станции.

Урокът започна с „Легенда за родината“, в класната стая прозвуча химнът на България, а гостите бяха посрещнати с питка и сол.

В хода на урока учениците изпълняваха различни задачи, като едновременно с това разменяха местата си в класната стая. Търсейки поредното предизвикателство, те спираха на предварително подготвени „станции“, за да попълват кръстословици, да откриват думи в Kahoot и др.

„Включихме различен тип задачи, като дадохме възможност на учениците да правят описание на географските области, да лепят изображения на природни обекти върху картата на България, да откриват изречение чрез решаване на задачи. Имаше и допълнителна „станция“ – подреждане на пъзел.“ – уточни класният им ръководител.

Активното участие на родителите улесни работата в часа. Те бяха направили макет на Седемте рилски езера и бяха приготвили различни вкусотии, характерни за нашата природна област.
Учениците също имаха предварителна подготовка. В часовете за занимания по интереси бяха изработили табло за пътя на хляба, както и тъкани чипровски килими, лапбук и други проекти.

Четвъртокласниците показаха отлични знания за нашата прекрасна родина България и богатствата на природните области.

Нов метод за обучение прилагат в Първо СУ Открита иновативна практика представиха учителите от Първо СУ „Свети…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Tuesday, December 12, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе