103 проверки извърши РЗИ-Търговище през изминалата седмица

По систематичен контрол са извършени общо 103 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 37 проверки са по текущ контрол, 44 са проверките по чл.56, 16 проверки са по чл.54 и чл.55 и 6 са по чл.54 а чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен  оксид).

За констатирани нарушения по време на осъществявания контрол са направени 2 предписания, от които:

– 1 предписание за спиране реализацията на бутилирана изворна вода с изтекъл срок на годност в магазин от община Търговище;

– 1 предписание на юридическо лице, стопанисващо заведение за хранене и развлечения от община Попово за спазване на пълната забрана за пушене на закрити обществени места.

Съставени са 4 акта за работа с нередовна лична здравна документация или без такава, на работещи в заведения за хранене и развлечения в община Попово.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе