Спипаха двама дрогирани зад волана в Търговище

В  община Търговище са установени двама водачи, управлявали МПС под въздействието на наркотично вещество. На 18.12.2023 г. около 15,58 ч на км 225+300 от първокласния път София-Варна в община Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Тойота Ярис“ със софийска регистрация – фирмена собственост, управляван от 34-годишен правоспособен водач от гр. Варна. В хода на проверката по надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000 ” е установено, че водачът е управлявал моторното превозно средство след употреба на наркотичното вешество метамфетамин. Същият е отказал кръвна проба за химическо изследване.

На 19.12.2023 г. около 03,24 ч на ул. „Кюстенджа“ в гр. Търговище е извършена полицейска проверка на лек автомобил „Мерцедес ЦЛА 180Д“ с нидерландска регистрация, собственост и управляван от 35-годишен правоспособен водач от с. Буйново, община Търговище. По надлежния ред – със специализирано техническо средство „Drager Drug Test 5000” е установено, че той е управлявал автомобила след употреба на наркотичното вещество метамфетамин. Взета му е кръвна проба за химическо изследване.

Двамата водачи са задържани за срок до 24 ч в РУ-Търговище на основание чл. 72, ал. 1, т. 1 от Закона за МВР. По случаите са започнати бързи полицейски производства по чл. 343б, ал. 3 от Наказателния кодекс.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе