Младши съдия Борис Царчински е назначен в Районен съд – Ихтиман

С решение по т. 9 от Протокол № 41 от 12 декември тази година на Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет младши съдия Царчински беше назначен на длъжност „съдия“ в Районен съд – Ихтиман, считано от 01.01.2024 г. Назначаването е на основание чл. 160, във връзка с чл. 243 от Закона за съдебната власт, а именно след изтичане на двегодишния срок, за който се назначава младшия съдия, се назначава на длъжност съдия в районен съд без провеждане на конкурс.

През 2021 г. пред общото събрание на съдиите в ОС – Търговище младши съдия Борис Царчински встъпи в длъжност и положи клетва. Той е родом от гр. Ихтиман. Завършил е средното си образование в гр. София в Националната природо-математическа гимназия през 2012 г. Висшето си образование със степен магистър по право завършва през 2017 г. в СУ „Климент Охридски“. Работил е 2 години като юрисконсулт в кантора на частен съдебен изпълнител, след което печели конкурса за младши съдии за съответната длъжност в ОС – Търговище и преминава обучение в Националния институт на правосъдието в продължение на 9 месеца.

В магистратския екип на ОСТ младши съдията се вписа с лекота. За времето, през което беше командирован в РС – Омуртаг, той помогна за намаляване натовареността на единствения съдия там. Като магистрат изнесе редица лекции по Образователната програма, за което бе поощрен в края на миналата година от Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет  с отличие „служебна благодарност и грамота“.

Вчера, в последния работен ден като младши съдия, екипът на Окръжен съд – Търговище го изпрати с топли думи, уважение и малко сълзи. С пожелание за здраве и кариерно развитие и подарък – емблематична сграда на града ни – съдия Татяна Даскалова – административен ръководител и председател на съда, изпрати магистрата.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе