Община Попово с одобрени проекти за енергийно обновяване на две читалища и спортната сграда към градския стадион

Снимка: Данче Бозаджиева

В края на годината Община Попово бе одобрена и по още две проектни предложения за енергийно обновяване. По първия проект ще бъдат обновени сградите на читалищата в селата Гагово и Зараево, а по втория – предстои енергийно обновяване на спортната сграда към градския стадион в Попово.

Инвестиционните проекти ще се реализират по Националния план за възстановяване и устойчивост към Министерство на регионалното развитие и благоустройството.

По отношение на читалищните сгради се предвижда цялостно обновяване на всички структурни елементи по сградите, което ще доведе до намаляване на разходите за енергопотребление и превръщането на читалищата в привлекателни центрове за развитие на културна дейност.

Сумата по проекта възлиза на 1 226 610,74 лв. с ДДС, от които: европейско съфинансиране – 1 178 010,74 лв. и собствено финансиране от страна на Община Попово – 48 600,00 лв. Крайният срок за изпълнение е до 30 месеца.

С проектното предложение за обновяване на спортната сграда към градския стадион се предвижда топлинно изолиране на външните стени и покрива, подмяна на старата дограма с PVC прозорци с двоен стъклопакет, демонтаж на старите врати и монтаж на алуминиеви. Ще бъде подменена ел. инсталацията и главното ел. табло. Планираните дейности включват инсталиране на климатични системи и монтиране на LED осветителни тела.

Сумата по проекта възлиза на 255 380,39 лв. с ДДС, от които: европейско съфинансиране – 220 772,39 лв. и собствено финансиране от страна на Община Попово – 34 608,00 лв. Срокът за изпълнение е 30 месеца.

Община Попово с одобрени проекти за енергийно обновяване на две читалища и спортната сграда към градския стадионВ края…

Posted by Община Попово on Friday, December 22, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе