Приключиха дейностите по изграждане на улица и паркинг в кв. 115 в Попово

Община Попово приключи инвестиционен проект за изграждане на „Улица и паркинг в кв. 115 между о. т. 360-500 и о. т. 599-598, гр. Попово“. Новата улица се намира северно от ул. „Генерал Баранов“, между жилищните сгради върху терен, който към момента на стартиране на строително-монтажните работи не бе благоустроен. Изпълнените проектни дейности се осъществиха с финансовото подпомагане на Европейския съюз чрез „Европейския земеделски фонд за развитие на селските райони – Европа инвестира в селските райони“ по Програма за развитие на селските райони 2014-2020.

Реализираната инвестиция е по Мярка 7 „Основни услуги и обновяване на селата в селските райони“, по процедура МИГ-Попово подмярка 7.2 „Инвестиции в създаването, подобряването или разширяването на всички видове малка по мащаби инфраструктура“. Изпълнените проектни дейности са по договор за безвъзмездна финансова помощ, подписан между Община Попово, МИГ-Попово и Държавен фонд „Земеделие“.

В резултат на инвестицията са изпълнени строително-монтажни работи по пътната настилка и тротоарите, отводняване и осветяване на паркинга. След разваляне на съществуващата трошенокаменна основа е удълбочено земното легло и е изпълнена нова конструкция на пътната настилка. В габарита на улицата съгласно ПУП са изградени платно за движение 5,50 м и два тротоара. Обособени са 35 бр. паркоместа за перпендикулярно паркиране и 2 бр. паркоместа за хора с увреждания. На пътното платно на улицата и паркинга е положена изцяло нова асфалтова настилка.

Сумата по проекта възлиза на 87 076,58 лв. без ДДС, от които европейско финансиране: 78 368,92 лв. и национално съфинансиране: 8 707,66 лв.

Приключиха дейностите по изграждане на улица и паркинг в кв. 115 Община Попово приключи инвестиционен проект за…

Posted by Община Попово on Friday, December 22, 2023

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе