Няколко пожара горяха в почивните дни в Търговищко

В почивните дни екипи на районните служби ПБЗН в областта са реагирали на сигнали предимно за възникнали пожари поради небрежност при боравене с открит огън.

Благодарение на бързата реакция на екип служители на РСПБЗН-Търговище на сигнал за пожар в пластмасов контейнер за отпадъци на ул. „Трапезица“ в гр. Търговище контейнерът е бил спасен от унищожаване.

За периода са погасени без материални загуби и пожари, възникнали поради небрежност при боравене с открит огън в сухи треви – в землищата на селата Козица и Ломци в община Попово(там са погасени два отделни пожара, спасена е сграда); в землището на с. Кралево в община Търговище, и в близост до кравеферма в с. Моравка, община Антоново((сградата също е спасена от огъня).

Екип огнеборци от РСПБЗН-Попово са погасили без преки загуби и пожар в отпадъци в контейнер за смет на ул. „Асен Златаров“ в гр. Попово.

Техни колеги от РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за опасно надвиснала вследствие силния вятър ламарина от покрива на хотел в централната част на гр. Търговище, и своевременно са я отстранили.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе