Приеха новата структура на Община Търговище

Снимка: Община Търговище

Общинските съветници в Търговище приеха промените в структурата на общинската администрация, предложена от кмета д-р Дарин Димитров.

Както и в предходния мандат, така и в този зам.-кметовете ще бъдат трима. Кметовете на кметства са 46, кметски наместници са петима, а числеността на общинската администрация е 135 щатни бройки.

Съгласно промените дирекция „Административно-правно и стопанско обслужване“ се преструктурира в дирекция „Административно-правно, информационно и техническо обслужване. Към нея ще функционират отдел ГРАО, отдел „Канцелария и човешки ресурси“, отдел „Административно и техническо обслужване“ и отдел „Правно обслужване и обществени поръчки“.

Дирекция “Бюджет, финанси и местни данъци и такси” се преструктурира в дирекция “Бюджет и финанси“.

Самостоятелни структурни звена, без да се включват в състав на дирекция са отделите „Общинска собственост“, „Местни данъци и такси“ и „Регионално развитие и икономика“.

Дирекция “Хуманитарни дейности и социална политика” се преструктурира в дирекция “Хуманитарни дейности“. В дирекцията ще има два отдела – „Образование, младежки дейности и спорт“ и „Социални дейности и здравеопазване“.

Дирекция „Устройство на територията, околна среда и транспорт“ се преструктурира в дирекция “Устройство на територията, инфраструктура и околна среда“. Два ще бъдат отделите към тази дирекция. Това са отдел „Териториално и селищно устройство“ и отдел „Строителство, архитектура, инфраструктура“.

С промените се цели постигане на по-ефективна организация на работата, по-ясно открояване на отговорностите на отделните дирекции и отдели. Ще се подобри координацията и контрола при осъществяване на задълженията на административните звена при съблюдаване на принципите на ефективност и ефикасност.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе