Благотворителна вечер по случай празника на виното и мезето „Трифон Зарезан“ в гр. Попово

На 3 февруари Ротари клуб – Попово, съвместно с Община Попово и за втори път с партньорството на Черноморската регионална лозаро-винарска камара проведоха Празник на виното и мезето „Трифон Зарезан“. В тази връзка по случай празника бе организирана благотворителна вечер в ресторант „Зевс и Хера“ в гр. Попово. По време на събитието бяха обявени най-добрите вина – червено, бяло и розе, които бяха дегустирани и оценявани от компетентно жури от инженер-технолози – представители на Черноморската регионална лозаро-винарска камара.

В категория „Бели вина“ Първо и Второ място бяха присъдени на Петър Анков, а Третото място бе отредено за Христо Христов – и двамата от гр. Попово.

В категория „Розе“ Първо и Трето място завоюва Стефан Зафиров от гр. Попово, а Второ място спечели Боян Бобев, също от гр. Попово.

В категория „Червени вина“ Първо място спечели виното на Илия Симеонов, Второто място отиде при Ивица Златкович – представител на побратимения на Попово град Неготино, Република Северна Македония, а Трето място бе присъдено на Христо Христов. Тази година бе връчено също и Първо място за плодово вино, което бе спечелено от Иван Иванов.

За да бъде хубавото вино подплатено и с добри мезета, в празника бяха оценявани и домашно приготвени мезета. Наградата за Първо място в тази категория бе връчена на Нурхан Ереджебов, Второ място спечели Иван Иванов, а на Трето бе класиран Боян Бобев.

Специалните гости на събитието – делегация от побратимения на Попово град Неготино, Република Северна Македония, и семейство Фиорентини (баща и син) от гр. Модена, Италия, презентираха и представиха накратко дейността си в сферата на лозаровинарството и винопроизводството. Приветствие към всички присъстващи по повод празника отправи и управителят на Черноморска регионална лозаро-винарска камара – д-р Петьо Бошнаков.

Един от гостите на празника бе известният ТВ водещ Ники Кънчев, който проведе и Благотворителен търг, чиято кауза бе насочена в подкрепа на талантливите поповски деца от Школа за изобразително изкуство „Арт Попово“ и техния ръководител – Искра Хаджииванова. По време на търга Ники Кънчев разигра наградените от конкурса вина, както и 7 картини, нарисувани от даровитите млади художници от нашия град, а всеки желаещ можеше да дари средства в специално поставената за целта кутия за дарения. За доброто настроение на всички се погрижиха изпълнителите от оркестъра на Духова музика „Заедно“ – гр. Троян.

Благотворителна вечер по случай Празника на виното и мезето „Трифон Зарезан“ в гр. Попово На 3 февруари Ротари клуб –…

Posted by Местен Вестник on Monday, February 5, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе