Неправителствена организация награди търговищки полицаи, помогнали за издирването на гражданин

Трима полицейски служители от патрулно-постовата дейност в РУ-Търговище получиха грамоти от представител на неправителствената организация „Прегръдка“ за оказано съдействие  за установяване на мъж, чиито близки изгубили връзка с него и се притеснявали да не го е сполетяла беда в трудните метеорологични условия, Организацията подкрепя добри каузи и поощрява хора, проявили съпричастност и емпатия към изпаднали в беда или нужда граждани.

В края на м. ноември 2023 г., когато в страната се изви буря и падна обилен мокър сняг, в Сдружение„Прегръдка“ от чужбина позвънили разтревожени близки на мъж, който бил тръгнал от Сливен в посока село в област Разград, където се грижел за болната си майка. Притеснението им произтичало от факта, че не го били чували с часове, телефонът му бил изключен и се опасявали дали не бедства някъде по заснежените пътища. Когато се чули за последно с него, бил с автомобила си край търговищка бензиностанция. Батерията на телефона му паднала, не знаели дали водачът има пари и гориво в автомобила си. От „Прегръдка“ веднага потърсили съдействието на полицията в Търговище.

Момчетата от един от дежурните този ден патрулни екипи – командирът на отделение Ивелин Димитров и младши инспекторите Мехмед Мехмедов и Тодор Тодоров, своевременно, получавайки сигнала, обходили всички бензиностанции в града и около него, но не открили такъв автомобил. Те обаче не се отказали и скоро усилията им дали резултат – въпросната кола, управлявана от издирвания от близките си водач, била установена извън областта. Водачът бил в добро
здравословно състояние, което своевременно било съобщено на близките му.

На церемонията по връчване на грамотите на служителите присъстваха началникът на РУ-Търговище гл. инсп. Иван Александров и началникът на сектор „Охранителна полиция“ в него гл. инсп. Самуил Алексиев.“Бих искал да споделя, че се гордея с действията на момчетата, с проявените от тях професионализъм, човечност и бърза реакция. Макар че самите те казват, че това е просто един обичаен случай от практиката им и че по време на дежурства те имат много подобни…Нашата роля е да помагаме на хората, да им предоставяме качествена услуга сигурност, и с ежедневното си поведение да заслужим тяхното доверие. Щастлив съм, когато усилията на полицейските служители се оценяват по достойнство и  oт гражданите, както в настоящия случай. Благодаря от сърце на „Прегръдка“ за признанието, защото за всички нас обратната връзка с гражданите, тяхното мнение и подкрепа са много ценни. “ – каза началникът на РУ-Търговище гл. инсп. И. Александров.

Огромни Благодарности Към МВР Гр Търговище които се отзоваха ,на помощ да подадат ръка ✋ на човек който е останал в …

Posted by Неправителствена Организация "Прегръдка" on Thursday, February 1, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе