Грамота за творческо постижение заслужиха учениците от Музикалното ателие в Първо СУ

Грамота за творческо постижение заслужиха учениците от Музикалното ателие на 2.а клас за участието си в „Предизвикателство с Шулверк“. Те приеха креативното предизвикателство /creative battle/, отправено към общността „Приятели на Орф-Шулверк“ и Даниела Желязкова, чийто ментор и вдъхновител е тя.

Творческата дейност се състои в създаване на хореография с телесна перкусия, инструменти, вещи или просто с движения върху оригиналната версия на мелодията на румънския танц Алунелул за 14 дни.

В споделено пространство, на учениците от Музикално ателие бе предоставена творческа свобода и доверие да измислят свой акомпанимент на мелодията без режисиране от страна на преподавателя им.

Гласуваното доверие към децата за такъв тип творческата изява е експеримент от страна на учителя, който е подчинил работата си в дейности по интереси на музикалния подход Орф –Шулверк . За разлика от традиционните методи на преподаване на музика, при които фокусът е върху изучаване на инструмент, вокална техника и нотна грамотност, тук, в процес на самопознаване, детето изгражда своите умения, които приема естествено, без усилия, докато пее, танцува, импровизира, ритмизира и свири на детски инструменти.

Преподаването на музика е през призмата на играта и използване на собственото тяло като основен перкусионен инструмент.

Грамота за творческо постижение заслужиха учениците от Музикалното ателие на 2.а клас за участието си в…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Sunday, February 11, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе