Полицията в София задържа мним гадател от Търговище

Мним гадател беше задържан след продължително разследване на СДВР. Минимум 10 души са пострадали от измамните му схеми, в резултат на които са ощетени с над 100 000 лева.

Арестът е осъществен след продължително разследване, започнало през миналата година. В хода на оперативните действия е установено, че 42–годишен жител на Търговище се е регистрирал в няколко сайта и се представя за гадател, ясновидец и маг. Той описвал способностите си да разрешава палитра от лични проблеми, включително да разваля магии. Наел дори офис в столицата.

По неофициална информация става дума за Христо Христов, взимал участие в редица предавания в интернет.

В мрежите му са попадали хора в нестабилно емоционално състояние, нуждаещи се от помощ, в това число със заболявания и с житейски проблеми. След осъществяване на връзката, понякога следвала оферта и за посещение в офиса му. Като начало мнимият маг искал от жертвите си малки суми, но поддържайки заблудата, че помага, следвали искания за още пари. Качвал мизата и със златни накити, които той взимал от потърпевшите за да ги пречисти, като им внушавал, че бижутата им са прокълнати.

Към настоящия момент мъжът е с наложена мярка „задържане под стража“ за срок до 72 часа.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе