Община Търговище иска да закупи ново кухненско оборудване за предоставяне на услугата „Топъл обяд“

Община Търговище да кандидатства пред фонд „Социална закрила“ за закупуване на ново кухненско обзавеждане и оборудване за Общинското предприятие „Детско и ученическо хранене“ – такова разрешение иска в докладна до Общинския съвет зам.-кметът Валентин Велчев.

Целта е новото оборудване да се използва за приготвянето на безплатния топъл обяд за възрастни и хора в неравностойно положение. Към момента общинското предприятие приготвя и доставя топла храна всеки работен ден на 350 нуждаещи се лица от община Търговище. Услугата се предоставя по проект по Програма за храни и основно материално подпомагане 2021-2027 г.

Исканата от Общината помощ по линия на фонда е 39 600 лв. Отделно, администрацията ще осигури и 3960 лв. съфинансиране за закупуването на новите уреди.

Докладната ще бъде разгледана на предстоящото заседание на Общинския съвет на 29 февруари. Тя е публикувана в уебсайта на местната администрация: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/Sesia29.02.2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе