Десет ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици” са отличени в националния конкурс „Слово и багра”

Десет ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици” са отличени в националния конкурс „Слово и багра”, който организират от Младежкия дом в Търговище. Техните творби се откроиха сред множеството и получиха висока оценка от журито.

Първа награда спечели Марияна Григорова от 9 клас. Тя впечатли с есето си на тема „Свободното време като приключение”. Съученичката й Карин Зейнал пък спечели втора награда в същата категория и тема.

В по-горната възрастова група десетокласничките Михаела Варчева, Ивет Драганова и Симона Караджова се класираха съответно на първо, второ и трето място в категория „Разказ“. А есетата на Алев Молкоч от 12 клас и Теодор Дончев от 11 клас спечелиха съответно втора и трета награда.

Специална награда за мислене извън кутията спечелиха Веселина Илиева, Светимира Петрова и Магдалена Димитрова от 11 клас. Те впечатлиха журито със специално разработен личностен тест.
Критериите за оценка, поставени на преден план при разглеждането на творбите, бяха кореспондиране с темата, качество и оригиналност на текста, стил.

В конкурса се включиха над 90 участници от цялата страна. Всяка година чрез този конкурс организаторите се стремят да дадат възможност за изява на талантливи млади хора от Търговище и страната, да провокират въображението им, да стимулират тяхното творческото мислене и писане.

Десет ученици от Първо СУ „Св. Седмочисленици” са отличени в националния конкурс „Слово и багра”, който организират от…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Friday, March 22, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе