Нов директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“

Мария Манева е новият директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“. Тя беше представена тази сутрин на колектива от началника на Регионалното управление на образованието в Търговище Елка Станчева.

„Госпожа Манева е изключително диалогичен човек и вярвам, че ще намери индивидуалния подход към всеки един от вас. Нейният опит като мениджър, директор и председател на работодателската организация ще й помогне максимално бързо да се впише в екипа и заедно да продължите да поддържате, надграждате и развивате имиджа на вашето училище.“, каза по време на представянето Станчева.

Досега Мария Манева бе директор на основното училище в село Лиляк. Преподавателят по музика заема мястото на временно изпълняващия длъжността директор на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ Петранка Ангелова.

Манева застава на поста, след като премина успешно през всички етапи на обявения от МОН конкурс за директор на гимназията. Той се проведе по изцяло нови правила с повече практически казуси и защита на концепция за развитие на училището.

„Ние от Първа“ е слоганът на програмата на Мария Манева, която мотивира кандидатурата си така: „Първа гимназия трябва да бъде гарант за качество на образование и обучение“. Акцентите в управленската й програма са предстоящите ремонти на сградата на училището и на физкултурния салон, както и повишаване на качеството на образованието, квалификационната дейност на преподавателите и административния капацитет.

Манева има 27-годишен стаж в образователната система. Успешно развива кариерата си като започва работа на 18-годишна възраст в Националното училище по фолклорни изкуства в Котел. Била е преподавател по тамбура. Има 11 години управленски опит като директор на основното училище в село Лиляк. През 2005 година завършва Академията за музикално, танцово и изобразително изкуство „Проф. Асен Диамандиев“ в Пловдив със специалност Педагогика на обучението по музика. Следват две магистърски специалности – Управление на образованието и Национална сигурност.

Колективът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ радушно посрещна новия директор с китка здравец и пожелания за здраве и вдъхновение, за да постига своите смели мечти и високи цели.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе