72 проверки са извършили от РЗИ – Търговище за седмица

По систематичен контрол са извършени общо 72 броя проверки на обекти с обществено предназначение и на продукти и стоки със значение за здравето на човека в т. число и в заведения за хранене и развлечения и хранителни магазини на територията на област Търговище. От тях 32 проверки са по текущ контрол, 25 са проверките по чл.56, 8 проверки са по чл.54 и чл.55 и 7 са по чл.54 а чл.56 а от Закона за здравето, които касаят забраната за пряка реклама на спиртни напитки, продажбата на алкохол на лица под 18 годишна възраст и продажбата и употребата на „райски газ“ (диазотен   оксид).

По време на осъществявания контрол за констатирани нарушения е направено едно предписание до управител на магазин от общ. Търговище за спиране реализацията на козметични продукти с изтекъл срок на годност и съдържащи забранена съставка.

Във връзка с дейности по Национална програма за превенция и контрол на ХИВ и сексуално предавани инфекции, РЗИ – Търговище направи изследвания за СПИН и СПИ на 49  желаещи от с. Семерци, с. Изворово и с. Моравица общ. Антоново.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе