Ученици демонстрираха как да могат да разпознаят фалшивите новини

Ученици демонстрираха как да могат да разпознаят фалшивите новини. Това се случи по време на открит урок в Първо СУ “Свети Седмочисленици”, а в ролята на журналисти влязоха няколко екипа от 9. А клас.

Под ръководството на учителя си по български език и литература Татяна Димитрова, те представиха няколко презентации и показаха отлични умения за извличане на информация от медийни текстове.

Часът стартира с няколко новини, подготвени от учителя и илюстрирани със снимки. Учениците трябваше да разпознаят фалшивата от истинската новина. Досущ като журналисти те провериха информацията в интернет и потърсиха потвърждение от няколко източника.

След това пет екипа от ученици направиха презентации. В тях те разказаха за няколко фалшиви и истински новини. Съответно представиха и аргументи в подкрепа на твърденията си. Темите бяха: „Каца ли Аполо 11 на Луната?“, „Кемтрейлс: Изсипват отрова от небето? Тровят ли ни наистина?“, „Електромобилите“, „Насекомите като съставка в храните“, „Методи/структура за разгадаване на фалшивата новина“.

Събитието бе трети открит урок в рамките на кампанията STEM дни „Да творим в екип“. Гости на откритата практика бяха учители по български език и литература от област Търговище, както и началникът на РУО – Търговище Елка Станчева и експерти от управлението.

Ученици демонстрираха как да могат да разпознаят фалшивите новини. Това се случи по време на открит урок в Първо СУ…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Monday, March 25, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе