Първокласници от Първо ОУ бяха почетно жури в Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2024 г. за най-добра книга, избрана от тях

На 10 април учениците от 1″д“ клас на Първо основно училище „Христо Ботев“ гр. Търговище, с ръководители г-жа Г. Недева и г-жа Т. Илиева, получиха грамоти като членове на почетно жури в Националната годишна награда „Бисерче вълшебно“ 2024 г. за най-добра книга, избрана от самите деца.

Награда „Бисерче вълшебно“ отново е част от тазгодишното издание на националната кампания в подкрепа на четенето „Походът на книгите“, в която традиционно се включваме и ние. Инициативата е част от мисията на Асоциация „Българска книга“ за подкрепа на грамотността, културата и образованието. Целта на кампанията е да повиши интереса към четенето на книги сред децата и юношите.

По време на нашата среща децата демонстрираха завиден интерес към литературата, включващ безупречно четене и рецитиране на стихове, а ние с възторг ги зарадвахме с първите им читателски карти.

Библиотеката е най-ценния партньор на кампаниите за насърчаване на четенето, като успява да привлече и разпространи посланията сред все повече деца и в по-малка възраст. Нека децата свикнат да държат и използват книги. Така книгите ще станат техни приятели и част от живота им.

🐚 На 10 април учениците от 1"д" клас на Първо основно училище "Христо Ботев" гр. Търговище, с ръководители г-жа Г….

Posted by Регионална Библиотека "Петър Стъпов" – Търговище on Wednesday, April 10, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе