Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на РИК Търговище

Политическите партии и коалиции постигнаха съгласие за състава на Районната избирателна комисия за 28 МИР – Търговище. Това се случи по време на проведените консултации в пресцентъра на Областна администрация – Търговище.

„13 членен е съставът на РИК Търговище, включително председател, заместник – председатели и секретар, като се спазва съотношението между партиите и коалициите“, заяви по време на консултациите областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

За председател на РИК Търговище бе издигната и единодушно приета кандидатурата на Диана Игнатова, предложена от коалиция „БСП за България“.

За заместник – председатели бяха предложени Тодор Тодоров от ГЕРБ-СДС, Анелия Александрова от Продължаваме промяната- Демократична България и Биляна Лазарова от „Възраждане“. Партиите и коалициите приеха още предложението на ДПС – Дениз Хюсниев за секретар на РИК.

„Пожелаваме ползотворна работа на РИК при провеждането на изборите на 9 юни 2024 г. за членове на Европейския парламент от Република България и изборите за народни представители за Народно събрание“, каза още областният управител на област Търговище Гергана Цонева.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе