Екипът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ спечели 1-во място в състезание по програмиране Ludogorie Hack 2024

Екипът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ спечели 1-во място в отборното състезание по програмиране Ludogorie Hack 2024, което се проведе между 19-21 април в Разград. Състезанието няма възрастово ограничение – в него участват ученици, студенти и възрастни. Наградният фонд е 2250 лв.

След две изцяло безсънни нощи нашият екип – Белис Алиосманова и Стефан Димитров от XI а клас победиха конкуренцията и заслужено спечелиха първото място. Те получиха задачата си в петък вечер и имаха време за работа до неделя на обяд, когато трябваше да представят решението си пред жури, съставено от професионалисти с дългогодишен опит в технологичната сфера, включително и собственици на софтуерни компании.

Белис и Стефан създадоха прототип на софтуер на платформа за бизнес контакти (networking), като проектът им има възможност за интеграция с Linkedin. Принципът на работа е подобен на този на социалните мрежи. Например в произволно избран град има голямо събитие, което събира десетки или стотици хора, които отиват, за да се срещнат с други предприемачи и да осъществят полезни бизнес контакти. На едно такова събитие няма как един участник да се срещне и да говори с всички.

„Решението на този проблем е всеки от посетителите да се регистрира в създадената от нас платформа, да си направи профил, в който да опише себе си – къде е учил, какво работи, какъв професионален опит има и с какво може да бъде полезен – обясни Белис. Приложението има специален режим „Присъствие на събитие“, където всеки потребител може да се отбележи. След това филтрира хората с еднакви интереси и накрая правят контакт на живо“, допълни тя.

Миналата година Белис и Стефан също участваха в Ludogorie Hack 2023 и се класираха на второ място, а сега целта им беше да победят. „Работихме упорито през годината, надградихме знанията си по програмиране и логично спечелихме първото място“, сподели Белис.

Поредната добра новина дойде преди минути ❗️❗️❗️ Екипът на Първо СУ „Свети Седмочисленици“ спечели 1-во място в…

Posted by Първо Средно Училище Св.Седмочисленици on Sunday, April 21, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе