Съдът в Търговище остави в ареста мъж, причинил телесна повреда на майка си в условията на домашно насилие

Окръжен съд – Търговище остави в ареста мъжа, причинил лека телесна повреда на майка си в условията на домашно насилие. Въззивното производство е образувано по жалба от защитника на привлечения в качеството му на обвиняемо лице 29-годишен Б. С. от гр. Попово.

Б. С. е привлечен към наказателна отговорност за това, че на 01.05.2024 г. е причинил лека телесна повреда на майка си, изразяваща се в разкъсно-контузна рана на челото, с хематом, кръвонасядания по гърба и гръдния кош, причинили й болки и страдание без разстройство на здравето. Районният съд в Попово е взел мярка за неотклонение по отношение на дееца „Задържане под стража“.

Видно от справката му за съдимост, Б. С. е осъждан за извършен грабеж, има висящо производство за управление на МПС след употреба на наркотични вещества и друго – за незаконно притежаване на оръжие и хулиганство. От материалите по делото и характеристичната справка е видно, че обвиняемият не работи, няма трайни трудови навици. Има навика да излиза в страни от западна Европа, предимно в Италия, но няма яснота с какво се занимава там. При задържането му в него са намерени големи парични суми различна валута с недоказан произход.

За да се произнесе по жалбата, съдът взе предвид, че е налице реална опасност обвиняемият да извърши друго престъпление или да се укрие, имайки предвид, че същият е осъждан за престъпление грабеж, има образувани и други висящи досъдебни производства, че много често напуска държавата, като от данни по делото от 8 месеца живее в Италия. С тези мотиви тричленният състав на търговищкия окръжен съд прие жалбата за неоснователна, остави я без уважение и потвърди определението на Районен съд – Попово, с което на Б. М. е наложена мярка за неотклонение „Задържане под стража“.

Определението на Окръжен съд – Търговище не подлежи на обжалване.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе