Кметът на Търговище подписа договор за 3,7 млн. лв. за довършване на втората клетка на депото за битови отпадъци

Кметът на Търговище д-р Дарин Димитров днес подписа договор за 3,7 млн. лв. със служебния министър на регионалното развитие и благоустройството Виолета Коритарова. Средствата ще бъдат отпуснати по националната инвестиционна програма и са за довършване на втората клетка на депото за битови отпадъци край село Пайдушко.

Сумата ще бъде използвана за изграждането на обслужващите клетката пътища, за оборудване, изграждане на инсталациите в обслужващите постройки и други. Ако средствата бъдат преведени на Общината в кратък срок, строителството може да приключи до края на тази година.

Припомняме, че през февруари кметът подписа договори за финансиране на други 4 проекта за 14 млн. лв. Те са за ремонт на сградата на бившата Земеделска банка в центъра на града, за основен ремонт на спортна зала „Иван Ангелов“, за благоустрояване на зоната на общинските пазари и за изграждане на довеждащ водопровод до село Овчарово.

През месец юни общините ще имат възможност да подадат искания за включване на още проекти в инвестиционната програма за капиталови разходи. Община Търговище планира да кандидатства за финансиране на ремонти на общински пътища.

Общият финансов ресурс, който може да бъде отпуснат на Общината по програмата, е 50 млн. лв.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе