Футболен турнир в Търговище, „Орлицата“ на Лудогорец „кацна“ на стадиона (СНИМКИ)

Орлицата Фортуна – талисманът на ПФК „Лудогорец“ Разград, днес (31.05.2024 г.) пристигна в Търговище, за да зарадва и да донесе късмет на участниците в еднодневния турнир по футбол на малки врати за деца родени след 01.01.2013 г. Състезанието се организира за 11-ти пореден път по повод 1-ви юни – Деня на детето. Организатори са Регионално управление на образованието, Областен съвет на Български футболен съюз и Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“. На проявата присъстваха началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева, председателят на Синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ д-р Юлиян Петров, председателят на Синдикален регионален съюз на КТ „Подкрепа“ – Търговище г-н Васил Николов и председателят на Регионалния синдикат „Образование“ към КТ „Подкрепа“ в Търговище д-р Даниела Димова. Специален гост на детския турнир беше изпълнителният директор на ПФК „Лудогорец“ Разград г-н Ангел Петричев.

На стадион „Неделчо Камов“ в Търговище сили премериха общо 8 училищни отбора от града и села от областта. Срещите се провеждаха едновременно на два терена.

С категоричен резултат 4:0 отборът на ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово победи тима на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище и грабна купата за първото място. На второ място се класира съответно отборът на Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище, а на трето място се класираха два отбора – на Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище и на ОУ „Васил Левски“ с. Крепча. Статуетка за най-добър гол-майстор получи Селих Мустафов от ОУ „Любен Каравелов“ гр. Попово, за най-добър вратар – Петър Митков от Второ СУ „Проф. Н. Маринов“ гр. Търговище и за най-полезен играч – Константин Николов от Първо СУ „Св. Седмочисленици“ гр. Търговище. Бе връчена и купа „Феърплей“ на отбора на ОУ „Антон Страшимиров“ с. Светлен. Всички участници в турнира получиха отборни и индивидуални предметни награди.

Д-р Юлиян Петров връчи на началникът на РУО – Търговище г-жа Елка Станчева грамота за отлично социално партньорство.

В края на турнира всички отбори си направиха снимки за спомен с орлицата Фортуна. Талисманът на „Лудогорец“ е подарък от собствениците на италианския отбор „Лацио“. Непосредствено преди всеки домакински мач в Разград орлицата прелита над стадиона, за да донесе късмет на орлите.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе