Успешно представяне на КСГ „Торнадо“ на ДЛОП „Купа България “ във Варна

От 28.05. до 31.05.2024г. в Двореца на културата и спорта във Варна  се проведе Държавното лично отборно първенство по спортна гимнастика за Купите на Република България за 2024г.

Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК, участваха с три отбора в две  възрастови групи, като при най-малките участва с два отбора. От тринадесет участващи отбора при децата, първият отбор на клуба в състав Матей Стойнев, Александър Митев, Никола Александров, Айкан Саидов, Окан Мустафов, Велизар Борисов и Симеон Ковачев грабнаха купата на България отборно за четвърто място.  От над 80 участващи гимнастика, Матей е 9-ти, Александър 16-ти, а Никола 19-ти.

Вторият отбор, съставен от 5-7-годишни деца, в състав Йоан Димов, Георги Димитров, Део Николов, Христослав Душанов и Калоян Каловски се класираха на десето място отборно.

И отборът на момчетата младша възраст в състав Алпер Ъшък, Ивайло Иванов, Стелиян Ненчев, Бурак Неджатинов, Димитър Димов и Арас Зюлкюфов се класира на четвърто място.

В индивидуалното класиране Алпер е седми в многобоя, вицешампион на прескок, трети на халки, четвърти на кон с гривни, а заедно с Ивайло са в призовата осмица на успоредка, халки и висилка.

Във възрастите момчета старша и юноши младша КСГ “Торнадо“ участва с индивидуални гимнастици. Онур Хикмет е вицешампион в многобоя при момчетата старша, а Даниел Господинов е девети при юношите младша. Отлично се представи и Аршън Арънч Караслан при момчетата старша.

В шампионатите на уреди Онур е трети на висилка, четвърти на кон с гривни, халки, успоредка и висилка,  шести на прескок и осми на земя. Даниел Господинов при юношите младша е пети на кон с гривни и седми на земя.

Всички момчета на КСГ“Торнадо“ се справиха добре на състезанието за радост на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Кирил Кирилов и Снежана Стоянова. Подготовката на гимнастиците от „Торнадо“ усилено продължава  за най-важното състезание за годината – Финалите на Държавното първенство в зала „Арена Армеец“ в гр. София.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе