Община Търговище извозва безплатно строителни отпадъци до един кубик от домакинствата

11 констативни протокола за струпване на строителни материали на обществени площи са съставили контрольорите на Община Търговище от началото на месец юни. Всички нарушители са премахнали материалите в указания срок и глоби не са налагани.

В случаи на неизпълнение на предписанията за премахване на отпадъците, се налагат санкции. Съгласно Наредбата за опазване на обществения ред, те са в размер до 100 лв. за физическите лица и до 1000 лв. имуществена санкция за юридическите лица.

Припомняме, че Община Търговище осигурява безплатна услуга за извозване на строителни отпадъци до 1 кубик. От началото на годината 72 домакинства са се възползвали от нея, като 13 от тях – през месец юни. Извозването става след подаване на заявка на телефони: 0601/6 86 58 и 0601/6 86 86 в местната администрация. Транспортирането се извършва всеки петък до обяд. Отпадъците  трябва да бъдат поставени в чували и да се изнесат пред обекта ден преди транспортирането им.

За транспортиране на по-големи количества се заплаща такса от 1,60 лв. на кубик за строителни отпадъци и 0,80 лв. за земни маси. Гражданите следва да подадат заявление за това в Центъра за административно обслужване в Общината. Извозването е със собствен транспорт или с такъв на БКС. Цената на услугата се определя  в зависимост от разстоянието от адреса до склада за строителни отпадъци в село Пролаз. Редът за заявяване на контейнер и извозването на отпадъците от малките населени места в общината е същият.

Община Търговище има сключени и договори за събиране на излязло от употреба електрическо и електронно оборудване, за опасни и едрогабаритни, за текстилни отпадъци.

Непотребна електрическа и електронна техника и уреди се извозват безплатно от адресите на гражданите всеки месец. Заявки се подават на телефони: 0800 14100, 0887 771 973 и e-mail: [email protected].

Опасните и едрогабаритни отпадъци от домакинствата се приемат безвъзмездно от фирма „Марекс“ ООД, на ул. „Железничарска“, в Промишлената зона на Търговище. Извозването им се осъществява единствено със собствен транспорт.

Дрехи, обувки и други изделия от текстил се изхвърлят в специализираните контейнери, поставени за целта.

Регистърът на площадките за предаване на различните видове отпадъци в Търговище е публикуван в сайта на Общината: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/administration/activities/environment/otpadaci

ℹ️ МЕСТА ЗА ИЗХВЪРЛЯНЕ И ПРЕДАВАНЕ НА РАЗЛИЧНИТЕ ВИДОВЕ ОТПАДЪЦИ В ТЪРГОВИЩЕ:🧱🔨СТРОИТЕЛНИ ОТПАДЪЦИ: ✅ ДО 1 КУБИК:…

Posted by Община Търговище / Targovishte Municipality on Wednesday, June 26, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе