ОДМВР – Търговище с превантивни инициативи за Деня на безопасността на движението по пътищата

С решение на правителството на Република България 29 юни е обявен за национален ден за безопасността на движението по пътищата през 2024 г. Акцент в превантивната дейност, осъществявана от МВР в партньорство с областната и общински администрации и с държавната агенция „Безопасност на движението по пътищата“ през настоящата година са дейности, насочени към опазване на живота и здравето на децата на пътя като една от уязвимите категории участници в движението.  В тази връзка с  цел превенция и популяризиране на културата за безопасност на пътя Областна дирекция на МВР-Търговище организира редица инициативи, целящи намаляване на пътно-транспортния травматизъм

Впд началник на сектор „Пътна полиция“ гл. инсп. Мартин Стоянов и началникът на група „Пътен контрол“ в сектора ст. инсп. Атанас Димитров участваха в среща в областната управа със служители на админиатрацията, техните деца, и доброволци към младежкия БЧК в Търговище. Ръководните полицейски служители споделиха с учащите основни правила за безопасност на пътя, които те трябва да спазват и като пешеходци, и като управляващи велосипеди и тротинетки. Те подчертаха, че през периода на лятната ваканция вниманието на децата на пътя трябва да бъде допълнително завишено предвид на интензивния автомобилен трафик както в населените места, така и извън тях.

Във връзка с Деня на пътната безопасност на 28 юни, петък, в сектор „Пътна полиция“ при областната дирекция на МВР, е обявен Ден на отворените врати за всички граждани, желаещи да се запознаят с дейността на пътните полицаи, както и да н зададат въпросите си и да направят своите предложения.  На разположение за разговор с тях ще бъдат ръководни служители – ръководители на групи в сектора. При желание от страна на посетителите в сектора имат готовност да им демонстрират служебните автомобили, с които осъществяват дейността си, както и използваните за контрол на безопасността на движението технически средства.

Ден на отворените врати на 29 юни, събота,  е обявен и в четирите районни служби към РДПБЗН-Търговище – РСПБЗН-Търговище, РСПБЗН-Попово, РСПБЗН-Омуртаг и РСПБЗН-Антоново. Осигурени са служители, които в този ден да посрещнат проявяващите интерес граждани, и да им демонстрират аварийно-спасителната техника, която се ползва за оказване на съдействие при тежки пътно-транспортни произшествия. Огнеборците имат готовност да разкажат за действията, които предприемат от получаване на сигнала, с който се иска съдействието им при тежък пътен инцидент, до приключване на  работата им по него.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе