Успешно представяне на КСГ“ТОРНАДО“ на Държавното първенство в София

В продължение на шест дълги дни гимнастици и гимнастички от цяла България във всички възрасти се състезаваха  на Финалите на Държавното-лично отборно първенство по спортна гимнастика в зала „Арена Армеец“ в град София. Гимнастиците на КСГ “Торнадо“, членове на  ЦПЛР-ОДК, участваха в  шест  възрастови  групи , а с отбори в три възрасти.

Най-малките – децата, откриха финалите, като първият отбор в състав Матей Стойнев, Александър Митев, Никола Александров, Айкан Саидов, Окан Мустафов, Велизар Борисов и Симеон Ковачев грабнаха купата на България отборно за четвърто място! От 80 участващи гимнастика, Матей отново е 9-ти, Александър 15-ти,  Никола 19-ти,  Окан 28-ми, а Айкан -30-ти! Вторият отбор, съставен от 5-7 годишни деца в състав Йоан Димов, Георги Димитров, Део Николов, Христослав Душанов и Калоян Каловски се класираха на дванайсто място отборно! И отборът на момчетата младша възраст в състав Алпер Ъшък, Ивайло Иванов, Стелиян Ненчев, Бурак Неджатинов, Димитър Димов и Арас Зюлкюфов се класира на четвърто място.

В индивидуалното класиране Алпер е пети в многобоя, вицешампион на земя и висилка, Ивайло е трети на халки и осми в многобоя и двамата с Алпер в призовата осмица на останалите уреди! Достойно се представиха и останалите гимнастици от отбора – Стелиян, Бурак, Митко и Арас! Във възрастите момчета старша КСГ “Торнадо“ участва с индивидуални гимнастици. Онур Хикмет е шампион на България  успоредка, вицешампион на халки и висилка и пети на земя и кон с гривни!

В многобоя Онур се класира трети, след като бе жестоко „порязан“ от съдийската комисия на прескок с изключително ниска оценка, която обезмисли борбата му за първо място!!!Много достойно се представи на всички уреди  и вторият гимнастик в тази възраст-Аршън Арънч Караслан! На 22 и 23.06. се проведе Държавното първенство и в най-горните възрасти-юноши младша, юноши старша, младежи и мъже. КСГ „Торнадо“ участва с отбор при  младежите и индивидуално при юношите младша и старша. При юношите младша много добре се  представи  Даниел Господинов, който е шести на кон с гривни и прескок и девети в многобоя! Малко не достигна при юношите старша на Данаил Руменов да се класира във финалите на уреди, където бе резерва!

Младежите  /Георги Стоянов, Миркаан Даян Стефанов и Петър Петров / са четвърти отборно за 2024г. В индивидуалното класиране Георги Стоянов, след отлично изиграване на пет уреда /с първи оценки/ , на шестия уред-кон с гривни жестоко „закъса“ и остана пети в многобоя. Лошият късмет го споходи и на финалите на отделните уреди. След като стана вицешампион на халки, на следващият уред – прескок,  при приземяването на първия опит, жестоко усука коляното си и бе спрян от участие по медицински причини. Въпреки това, пренебрегвайки забраната, той участва и на висилка, без отскок,  и благодарение на сложното си съчетание спечели бронзов медал! Отлично представяне на финалите и на Миркаан, който грабна бронзовият медал на халки и е седми на успоредка. При мъжете, клуба не участва, поради заетост с изпити на момчетата.

Ръководството на КСГ “Торнадо“ изказва специални благодарности на треньорите Добромир Стойнев, Борислав Илиев, Кирил Кирилов и Снежана Стоянова , които подготвиха възпитаниците си за най-важното състезание за годината, въпреки липсата на къмет на самото състезание!

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе