Церемония по „първа копка“ на строително-ремонтните дейности по проект „Център за високи постижения към ПГСС „Никола Пушкаров“

Церемония по „първа копка“ на строително-ремонтните дейности по проект „Център за високи постижения към ПГСС „Никола Пушкаров“ бе проведена на 25 юни в учебно-опитното стопанство на гимназията в нашия град. Символичната първа копка по стартирането на строително-ремонтните дейности бе извършена от директора на ПГСС „Никола Пушкаров“ – инж. агр. Теменуга Тодорова, и Я. Недев – представител на ДЗЗД АТРИМ ГРУП – изпълнител на строително-ремонтните дейности. На церемонията присъстваха заместник-кметът на община Попово – инж. Милена Божанова, инж. Ц. Таракчиева – строителен надзор, представители на фирмата изпълнител, експерти от Община Попово, екипът по проекта, педагогически и непедагогически специалисти от гимназията.

Ставрофорен иконом Валентин Лазаров прочете молитва за благополучно осъществяване на проекта и за здраве и благоденствие на хората, ползващи сградите. Проектът се осъществява с финансовата подкрепа на Европейския съюз – NextGenerationEU, по Националния план за възстановяване и устойчивост, Приоритетна ос „Образование и умения“. Договорът по проекта между ПГСС „Никола Пушкаров“ и Изпълнителна агенция „Програма за образование“ е на стойност от близо 3 500 000 лева.

Проектът включва две основни дейности: закупуване и доставка на оборудване и обзавеждане за Центъра за високи постижения и строително-монтажни дейности за обособяване на демонстрационен център, лабораторен комплекс, учебни работилници и конферентна зала, както и поставяне на асфалтова настилка.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе