Служителите на ОДМВР и РДПБЗН ще отбележат професионалния си празник със спартакиада по различни видове спорт

С поредица от инициативи на 3 юли, сряда, полицейските служители и пожарникарите от област Търговище ще отбележат 145–та годишнина от  създаването на вътрешното ведомство.( На 5 юли 1879 година с Указ N 1 на княз Александър Батемберг е създадено Министерството на вътрешните дела).

В 9 часа  на 4 юли на откритото стрелбище в базата на ОДМВР-Търговище в с. Разбойна започва традиционния турнир по стрелба с боен пистолет за представителите на местното самоуправление, съдебната система и медиите. Надпреварата е отделно за мъже и за жени – индивидуално, като всеки участник има право на 3 пробни и 5 зачетни изстрела. Стреля се по мишена N 4(гръдна), отстояща на 10 м от огневия рубеж.

След края на  надпреварата ще бъде даден старт на състезанието по стрелба с голямокалибрен пистолет за служители на ОДМВР-Търговище и на РДПБЗН-Търговище. Отборите, всеки от които се състои от двама мъже и една жена, ще се състезават на динамична стрелба по три мишени. Класирането е индивидуално и отборно.

В 9,30 ч на стадион „Димитър Бурков“ в гр. Търговище ще  бъде даден първия съдийски сигнал на футболната среща на малки вратички между отборите   на ОДМВР-Търговище и РДПБЗН-Търговище. Всеки отбор ще се състои от 5 полеви играчи и едни вратар. В същия час на 3 юли в залата по тенис на маса на Колодрума в спортен комплекс „Неделчо Камов“ в гр. Търговище започва турнир по този вид спорт. Класирането в него ще е отборно. Участие са заявили два отбора на РДПБЗН-Търговище , и по един отбор – на ОДМВР-Търговище и Областно звено „Охрана“-Търговище

От областната дирекция на МВР канят гражданите, които проявяват интерес, да посетят спортните прояви.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе