ПГИИ „Джон Атанасов“ е големият победител в конкурса „Талисман, койнто ни пази на пътя“

Ученическият съвет към ПГИИ „Джон Атанасов“ е големият победител в конкурса „Талисман, който ни пази на пътя!“, обявен от Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“ в партньорство с Министерство на образованието и науката, Държавна агенция за закрила на детето и Асоциацията на българските анимационни продуценти.

Учениците в продължение на близо два месеца под ръководството на г-жа Марина Маринова, педагогически съветник и г-жа Милена Иванова, старши учител по ИТ, изработиха впечатляващия талисман „САВО“, който да ни пази на пътя, планираха образователни дейности във връзка с повишаване безопасността на пътя и изготвиха презентация.

Специални благодарности на талантливата ни ученичка Синем Метинова от 9. б клас, която нарисува дигиталния проект на талисмана „САВО“.

Задълбочената подготовка за участие в конкурса допринесе гимназистите значително да повишат знанията си по темата.

Наградата е сума в размер на 5 000 лв., чрез която ще реализират планираните образователни дейности по разписания проект.

На 29 юни в гр. София г-жа Виолета Вичева, директор на гимназията, официално получи отличието от г-жа Малина Крумова, председател на Държава агенция „Безопасност на движението по пътищата“ и бе поздравена за иновативния проект лично от инж. Таня Михайлова, заместник-министър на образованието и науката.

 

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе