„Черноломец 1919“ – Попово с нова детска формация за сметка на дублиращия си състав през следващия сезон

Футболен клуб „Черноломец 1919“ – Попово ще бъде представен от нова детска формация през следващия сезон 2024-2025 г. Става дума за формация „Деца“ – родени след 1 януари 2010 г., която ще участва в първенството в тази възрастова група от началото на новия шампионат в зона Русе. От клуба вече са подали заявка за участие на новосформирания отбор, както и на този за юноши-младша възраст (родени след 1 януари 2008 г.), които ще се състезават в първенствата в съответните възрастови групи. Междувременно от следващия сезон 2024-2025 година се преустановява участието на дублиращия състав на поповския клуб – „Черноломец 1919 II“, в Областна група – Търговище. Като основна причина и мотив за взетото решение от страна на ръководството на клуба изтъкват инцидента от последния кръг от изминалия шампионат в групата. Тогава, в двубоя срещу тима на ФК „Тузлушка слава“ (Антоново), игран на Градския стадион в Попово, се стигна до сблъсъци и физическа саморазправа между противникови играчи на терена, при което пострада и треньорът на поповския дублиращ състав – Невен Венков. Въпреки това от Областния съвет на Българския футболен съюз в Търговище са излезли с решение по казуса, според което наставникът на „Черноломец 1919 II“ е получил наказание – лишаване от право да води отбора за 5 мача и в този период да не изпълнява треньорските си задължения, като му е била наложена също и парична глоба. Това е дало основание на ръководството на клуба да вземе решението да прекрати участието на дублиращия тим в първенството на Областна група – Търговище за сезон 2024-2025 г.

Междувременно мъжкият състав на ФК „Черноломец 1919“ – Попово, започва подготовка за новия сезон в първенството на Североизточна Трета лига на България, като първата тренировка на възпитаниците на треньора Илиян Памуков е насрочена за 6 юли. От ръководството на клуба съобщават, че към момента тече усилено процес на селекция на нови състезатели, които да подсилят редиците на тима за предстоящия шампионат в третия ешелон на българския футбол. Оттам поясняват, че по време на лятната подготовка отборът ще изиграе 3 контролни срещи, които вече са уредени и насрочени. Противниците на тима ни в тях са ясни, като и трите мача ще се изиграят на Градския стадион в Попово срещу представители на Северозападна Трета лига.

Първият от тях ще се проведе на 20 юли (събота) от 18:00 часа срещу тима на ФК „Янтра“ (гр. Полски Тръмбеш), седмица по-късно – на 27 юли, съперник на поповчани ще бъде отборът на ФК „Академик“ (гр. Свищов), а на 3 август (събота), отново с начален час 18:00 ч., ФК „Черноломец 1919“ ще премери сили пред собствена публика и срещу дублиращия състав на ФК „Етър“ (Велико Търново). На 10 август ще се играят срещите от 1-вия кръг в турнира за Купата на Аматьорската футболна лига, като предстои да бъде изтеглен жребий, който да определи и противника на ФК „Черноломец 1919“ в началната фаза от тазгодишното издание на надпреварата. Новият сезон в Североизточна Трета лига пък ще започне седмица по-късно, като се очаква увеличен състав на групата от 17 отбора, които ще участват в нея.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе