Какви решения взе общинският съвет в Попово на заседанието си през юни? (ВИДЕО)

На 27 юни в заседателната зала на Общински съвет – Попово се проведе десетото за настоящия мандат 2023-2027 г. заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя – Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кмета – инж. Милена Божанова, и експерти от Общинска администрация. Двадесет и един общински съветници работиха по дневен ред от 12 точки, като по първата от тях бе одобрена промяна в структурата и числеността на звена, дейности и мероприятия към Общинска администрация – гр. Попово. В хода на заседанието бе гласувано и прието допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в община Попово за 2024 г. – имоти под наем и за продажба, както и допълване на същата програма във връзка с обявяване на обекти от първостепенно значение. На юнската си редовна сесия Общински съвет – Попово гласува и единодушно одобри актуализиране на Плана за действие за общинските концесии на Община Попово за периода 2021-2027 г. Общинските съветници с пълно мнозинство дадоха съгласието си за откриване на административни производства за изработване на Подробен устройствен план – План за застрояване, по кадастралните карти на град Попово и село Медовина, община Попово.

Единодушно бе одобрен и приет проект за Подробен устройствен план – парцеларен план, на елементи на техническата инфраструктура – канализация до Колектор IIIб, изграден в Поземлен имот по кадастралната карта на землище гр. Попово. В хода на заседанието бе взето решение за кандидатстване на Община Попово за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ. Общински съвет – Попово с 21 гласа „За“ единодушно подкрепи предложението за удължаване срока на предоставяне на услугата „Грижа в дома“ като услуга от общ икономически интерес, за изпълнение от Звено „Заведения за социални услуги“ по проект „Грижа в дома в община Попово“, финансиран по административен договор по Програма „Развитие на човешките ресурси“ 2021-2027, по процедура чрез директно предоставяне на услугата „Грижа в дома“. Общинските съветници гласуваха и с пълно мнозинство взеха решение да отпуснат общо 1 350 лв. еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители от община Попово.

В края на заседанието председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев, взе думата и обяви, че от името на Общинския съвет в нашия град е изготвена декларация, с която институцията заявява позицията си относно изграждането на участъка от Автомагистрала „Хемус“ около гр. Попово и казуса около вероятността за промяна на трасето му. Текстът на декларацията гласи, че общинските съветници застават зад първоначално обявения и вече определен пътен участък, по който да преминава трасето на автомагистралата и изразяват несъгласието си с евентуалната му промяна. В тази връзка предстои в началото на следващата седмица да се състои среща между членовете на новосформираната работна група по казуса, в която ще вземат участие представители на всички политически партии и коалиции, представени в местния парламент. На срещата предстои да бъде уточнен и оформен окончателният вариант на текста на декларацията, която впоследствие да бъде подписана от всички общински съветници и изпратена до съответните компетентни органи на национално ниво, които да вземат необходимото отношение по темата.
С това, поради изчерпване на точките от дневния му ред, редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово за месец юни бе закрито.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе