Община Търговище започва излъчване в реално време на заседанията на комисиите на Общинския съвет

Община Търговище започва да излъчва онлайн заседанията на постоянните комисии на Общинския съвет. Това ще става чрез видео платформа. Тя е достъпна от уебсайта на Общината, раздел „Общински съвет – Заседания на Общински съвет – Заседания на комисии“.

Първото заседание, което ще бъде излъчено в реално време, е на насрочено за днес, 22 юли, от 13.00 ч. То ще бъде съвместно на комисиите по здравеопазване и социална политика и на тази по образование и култура.

Днешното заседание ще бъде излъчено паралелно онлайн и в платформата, чрез която се излъчват редовните заседания на Общинския съвет.

В раздела за заседанията на постоянните комисии в сайта на администрация вече се публикува и дневният им ред, заедно с материалите, които ще се обсъждат.

Нововъведенията са в изпълнение на Закона за местното самоуправление и местната администрация. Те целят осигуряване на по-голяма прозрачност на дейността на Общинския съвет и неговите комисии.

Припомняме, че редовните заседания на местния парламент се излъчват на живо още от 2007 г. Те могат да бъдат проследени както в ефира на телевизия „КИС 13“, така и онлайн, чрез сайта на Общината.

Видео платформата за излъчване на заседанията на постоянните комисии е достъпна на:

https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings/%D0%B7%D0%B0%D1%81%D0%B5%D0%B4%D0%B0%D0%BD%D0%B8%D1%8F%20%D0%BD%D0%B0%20%D0%BA%D0%BE%D0%BC%D0%B8%D1%81%D0%B8%D0%B8

Онлайн излъчване на заседанията на Общинския съвет е достъпно на: https://targovishte.bg/wps/portal/municipality-targovishte/municipal-council/meetings

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе