Множество сигнали за пожари през уикенда в Търговищко

През уикенда екипи на противопожарните служби в областта са погасили доста пожари, причинени от небрежност при боравене с открит огън.  Около 2 кв м от постройка е унищожена от огъня вследствие нарушена технология при запалване на барбекю на специално обособено за целта място в местността „Парка“ край гр. Търговище. Постройката е спасена от огъня.

100 декара смесена гора е била спасена благодарение бързата професионална реакция на екип огнеборци от РСПБЗН-Антоново на сигнал за възникнал пожар в сухи треви в близост до пътя от с. Моравица към област В. Търново; три сгради са спасени в резултат на адекватната намеса на екип на РСПБЗН-Попово след сигнал за пожар в треви в двора на къща в с. Берковски, община Попово;  две сгради – след своевременно погасяване на пожар в  сухи треви в  дворно място в местността „Серсема“ край гр. Търговище; и една сграда – в гр. Опака, където е възникнал пожар в сухи треви вследствие оплитане на жици  от електропреносната мрежа в клоните на дърво.

Без преки загуби са ликвидирани и пожари в сухи треви и клони в местността “Старите лозя“ край с. Еленово, община Попово; в сухи треви и храсти на разклона за с. Веренци в община Омуртаг; в ожънат пшеничен блок  в землището на с. Еленово, община Попово; и в самозапалило се  вследствие високите температури сметище в землището на с. Могилец в община Омуртаг.

Екип служители на РСПБЗН-Търговище са реагирали на сигнал за пожар в  комин в с. Острец, община Търговище. Пожарът е погасен без преки загуби. Установена е греда в близост до коминното тяло, което е било напукано.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе