Община Попово започна дейностите по изпълнение на два проекта, свързани с реконструкция и рехабилитация на бул. „България“

Община Попово, в качеството си на бенефициент по „Програма за развитие на селските райони“, започна дейностите по изпълнение на два проекта, свързани с реконструкция и рехабилитация на бул. „България“ в гр. Попово – в участъците от ул. „29-ти юни“ до ул. „Ковачевска“ и от ул. „Ковачевска“ до ул. „Раковска“. Строително-монтажните дейности стартират след сключени договори за предоставяне на безвъзмездна финансова помощ, подписани с Държавен фонд „Земеделие“ и МИГ-Попово.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ по проект „Реконструкция и рехабилитация на бул. „България“ от ул. „29-ти юни“ до ул. „Ковачевска“ е общо 389 876,25 лв. без ДДС, от които: Европейско съфинансиране (от ЕЗФРСР-(БФП) – 350 888,62 лв. и Национално финансиране (БФП) – съответно 38 987,63 лв. Съфинансирането от Община Попово е в размер на 59 596,52 лв.

Стойността на безвъзмездната финансова помощ по проект „Реконструкция и рехабилитация на бул. „България“ от ул. „Ковачевска“ до ул. „Раковска“ е общо 385 382,25 лв. без ДДС, от които: Европейско съфинансиране (от ЕЗФРСР-(БФП) – 346 844,01 лв. и Национално финансиране-(БФП) – съответно 38 538,24 лв. Съфинансирането от Община Попово е в размер на 40 364,49 лв.
Фирмата-изпълнител на строително-монтажните работи и по двата проекта е „ПЪТИНЖЕНЕРИНГСТРОЙ-Т“ ЕАД – гр. Търговище.

Дейностите по изпълнението на проектите включват: отстраняване на съществуващите асфалтобетонова и трошенокаменна настилка; разкъртване на бетоновите бордюри и тротоарите; полагане на нова настилка, асфалтова смес и асфалтобетон; нови бетонови бордюри и тротоар с бетонови плочи; укрепване на част от съществуващите пътни знаци; монтиране на нови пътни знаци със светлоотразителни характеристики; полагане на нова маркировка с бял цвят с висока нощна видимост – за по-безопасно движение при влажна настилка.

С реализирането на двата проекта се цели създаване на обновена, достъпна, устойчива и функционална транспортно-комуникационна мрежа за жителите на гр. Попово; рехабилитация на съществуващите основни транспортни комуникации и принадлежности към тях с цел осигуряване на нормален автомобилен трафик и безопасно пешеходно движение за гражданите по бул. „България“. Това ще доведе до подобряване на цялостното състояние на булеварда и ще спомогне за привеждането му към съвременните нормативни изисквания.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе