Редовно заседание на общинския съвет в Попово се проведе на 30 май

На 30 май в залата на Дом на културата „Димо Коларов“ в гр. Попово се проведе осмото за настоящия мандат 2023-2027 г. заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя – Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кмета – инж. Милена Божанова, и експерти от Общинска администрация. Сесията започна с едноминутно мълчание в памет на наскоро починалия почетен гражданин на град Попово, музикален и художествен ръководител – Йордан Габровски.

Двадесет и един общински съветници работиха по дневен ред от 20 точки, като по първата от тях бе одобрена промяна в структурата и числеността на звена, дейности и мероприятия към Общинска администрация – гр. Попово. В хода на заседанието бе гласувана и приета Общинска програма за намаляване на риска от бедствия 2021-2025 г. Единодушно бе взето решение за приемане на Общинска стратегия за подкрепа за личностно развитие на децата и учениците в община Попово за периода 2024-2026 г. по чл. 197, ал. 1 и ал. 2 от Закона за предучилищното и училищното образование. Сериозни дискусии предизвика следващата точка от дневния ред, касаеща допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в община Попово за 2024 г.

След направените разяснения по темата предложението по точката бе подложено на гласуване и с 12 гласа „За“, 0 – „Против“ и 9 – „Въздържал се“ в крайна сметка бе прието. На майската си сесия Общински съвет – Попово гласува и с пълно мнозинство прие допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти общинска собственост в община Попово за 2024 г. – имоти под наем, одобри оценки за продажба на общински имоти чрез публичен търг, като взе решение и за прекратяване по взаимно съгласие на Договор за концесия от 25.01.2022 г., сключен с концесионер „ИВАИТ“ ЕООД за концесия на обект публична общинска собственост – яз. „Осиково”. Общинските съветници гласуваха и дадоха единодушно съгласието си и за учредяване право на ползване за разполагане на пчелин в земя от общински горски територии в землищата на селата Козица и Еленово. В хода на заседанието бе гласуван и извършен избор на представители на Общински съвет – Попово в Обществен съвет по социалното подпомагане към Община Попово и Обществен съвет за обществен ред и сигурност в Община Попово, като за такива съответно бяха предложени и избрани общинските съветници Юрмюз Ахмедова и Никола Джамбазов. Общински съвет – Попово гласува и одобри извънреден списък с кандидати за получаване на финансово подпомагане на брачни и извънбрачни двойки с репродуктивни проблеми и определяне на отпуснатите суми в размер на 3 000 лв. на всяка двойка.

Общинските съветници гласуваха и решиха да отпуснат общо 1 450 лв. еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители от община Попово. В края на заседанието председателят на Общински съвет – Попово – Георги Георгиев, използва възможността да поздрави общинския съветник Петя Габровска, която в деня на сесията имаше рожден ден, като й подари букет с цветя и й пожела да бъде силна и все така целеустремена в своите начинания. С това, поради изчерпване на точките от дневния му ред, редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово за месец май бе закрито, като следващото редовно такова ще се проведе в края на месец юни, а тържествената сесия по повод празника на град Попово ще бъде на 10 юни.

Редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово На 30 май в залата на Дом на културата „Димо Коларов“ в гр….

Posted by Местен Вестник on Thursday, May 30, 2024

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе