Проведе се редовно месечно заседание на Общински съвет – Попово (ВИДЕО)

На 25 юли в заседателната зала на Общински съвет – Попово се проведе единадесетото за настоящия мандат 2023-2027 г. заседание на Общински съвет – Попово. То бе водено от председателя – Георги Георгиев, в присъствието на кмета на община Попово – д-р Людмил Веселинов, зам.-кмета – инж. Милена Божанова, и експерти от Общинска администрация.

Двадесет общински съветници работиха по дневен ред от 16 точки, като по първата от тях бе одобрена актуализация на Бюджета и Инвестиционната програма на Община Попово за 2024 г. В хода на заседанието бе гласуван и единодушно приет отчет за дейностите по изпълнението на Общинската програма за опазване на околната среда, предприети от Община Попово през 2023 г., както и предложение за включване на ОУ „Св. Св. Кирил и Методий“ – с. Зараево, в списъка на средищните училища в Република България. На юлската си редовна сесия Общински съвет – Попово одобри с пълно мнозинство изменение на Общия устройствен план на община Попово за част от УПИ I – градски парк, ресторант и детска площадка по План за регулация и застрояване (ПРЗ) на град Попово, с цел изработване на „Комплексен проект за инвестиционна инициатива съгласно чл. 150 от Закона за устройство на територията (ЗУТ) с Подробен устройствен план – план за регулация и застрояване (ПУП-ПРЗ), обемно-пространствено проучване и идеен проект за обект: Реконструкция и реновация на Плувен комплекс“. Общинските съветници гласуваха и приеха доклад от извършена междинна оценка на План за интегрирано развитие на община Попово 2021-2027 г., за периода 1 януари 2021 г. – 31 декември 2023 г.

В хода на заседанието единодушно бе одобрено допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в община Попово за 2024 г. – имоти под наем и за продажба, както и допълване на Годишната програма за управление и разпореждане с имоти – общинска собственост, в община Попово за 2024 година – имоти в регулация и вземане на решение за отдаване под наем на част от имот – частна общинска собственост, без търг или конкурс на „Виваком България“ ЕАД. С пълно мнозинство бе взето решение за съгласуване на промяна на собствеността на път II-51, преминаващ през територията на гр. Попово, от публична държавна собственост в публична общинска собственост.

Дискусии възникнаха по следващата точка от дневния ред, касаеща създаването на работна група за предприемане на спешни мерки по регулиране на пътната безопасност и предотвратяване на тежки инциденти на кръстовището на ул. „Асен Златаров“ (Републикански път III-204) и път II-51 в гр. Попово. След направените разяснения и допълнителни уточнения по темата бе взето решение за сформиране на работна група за изготвяне на протестно писмо във връзка с недостатъчните действия от страна на МВР и Агенция „Пътна инфраструктура“ за предотвратяване на пътни инциденти и пътен травматизъм в упоменатия пътен участък. Тя ще включва общо 6 общински съветници, представители на политическите партии и коалиции в местния парламент, и ще бъде в следния състав: Димитър Димитров, Ахмед Ахмедов, Деан Русев, Андрей Петков, Найден Иванов и Юрмюз Ахмедова.

В края на заседанието общинските съветници гласуваха и единодушно взеха решение да отпуснат общо 1 380 лв. еднократна финансова помощ на нуждаещи се жители от община Попово.
С това, поради изчерпване на точките от дневния му ред, редовното месечно заседание на Общински съвет – Попово за месец юли бе закрито.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе