РЗИ – Търговище разяснява как да се използва новото приложение еЗдраве

От началото на месец септември, за неограничен период, гражданите, които не притежават електронен подпис, могат да получат съдействие за вход в здравните им досиета в офиса на Регионална здравна инспекция – Търговище (РЗИ), както и офисите на регионална здравноосигурителна каса (РЗОК) и центъра на Информационно обслужване в гр. Търговище.

Всеки български гражданин разполага с електронно здравно досие. То дава достъп до: лабораторни резултати, рецепти, болничен престой, информация за кръводарявания, медицински бележки. Всеки родител има достъп и до данните на своите деца. Освен това приложението изпраща информация за предстоящи прегледи, имунизации, активни направления. Така само с един клик ти контролираш системата. Паралелно с това приложението вече известява за всеки регистриран здравен запис, както и за изтичащи рецепти, направления и др.

Най-важното, което трябва да знаят желаещите е, че за да бъде сдвоено здравното им досие с мобилния телефон, се изисква единствено да го инсталират предварително, което се случва напълно безплатно от Google Play или App Store. Освен това те трябва да носят със себе си лична карта и да имат актуален e-mail. По този начин гражданите вече ще получават на телефоните си проактивно напомняне за тези важни здравни събития.

Работно време на офиса в РЗИ-Търговище:
От 08:30 – 17:00 часа

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе