Община Попово се включва в кампанията „Бъди смел, бъди добър!“ за превенция на насилието над деца

Община Попово участва в Националната кампания за превенция на насилието и злоупотребата с деца „Бъди смел, бъди добър!“, организирана от Държавна агенция за закрила на детето. Основната цел е да се променят обществените нагласи и да се постигне нулева толерантност към всякакъв вид насилие над и между деца.

Кампанията ще протече под мотото „Бъди смел, бъди добър“!

Първата дейност, която ще се реализира във връзка с кампанията, е детски конкурс за есе и фотография/колаж на тема „Светът е по-добро място без насилие“. До 31 октомври всички деца на възраст от 7 до 17 години могат да вземат участие в него.

Децата могат да изпращат своите творби на e-mail: [email protected] или по Български пощи за сметка на Държавната агенция за закрила на детето на адрес: гр. София 1051, ул. „Триадица” №2, за ДАЗД. Предложенията за конкурса трябва задължително да са придружени с кратка информация, която да съдържа трите имена и възраст на детето, име на родител/лице, полагащо грижи за него, адрес за кореспонденция, както и телефон за връзка с тях.

В конкурса за фотография децата ще бъдат разделени на три възрастови групи, както следва: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години. В категорията за есе възрастовите групи са две: от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години. Изискванията за участие в конкурса са есето да е до 2 /две/ страници, формат А4, шрифт Times New Roman, размер 12. За колаж децата ще се състезават също в три възрастови групи: от 7 до 11 години, от 12 до 14 и от 15 до 18 ненавършени години.

Отличените творби ще бъдат издадени в книжка, с която да покажем как децата виждат света без насилие, как си представят мечтания от тях свят. Тази книжка е изключително ценна за нас – възрастните, за да чуем децата и да се постараем да отговорим на техните очаквания.

Регламент на конкурса

Други дейности, които Община Попово ще реализира, са спортни активности на открито – на 30.09.2024 г. от 17:30 часа на Градския стадион ще се проведе футболен мач. В него ще вземат участие 3 отбора деца от 5 клас на основните училища в гр. Попово.

На 23.10.2024 г. е предвидено засаждане на дърво с послание на децата срещу насилието.

Изпращайте ваши снимки и информация на [email protected]



viber

Върни се горе